ŠKOLNÍ ROK 2018 / 2019

ZÁŘÍ

03. 9. 2018  Zahájení školního roku

 

 


ŠKOLNÍ ROK 2017 / 2018

ZÁŘÍ

04. 9. 2017  Zahájení školního roku

Potěšilo nás, že jsme oproti minulému školnímu roku mohli přivítat mnohem více žáků devátých tříd i nově příchozích. Nám toto potvrzuje naši dobrou pověst v oboru a při příležitosti čtyřicátého výročí založení školy jsme si jisti, že budeme pokračovat i další čtyřicítku a ještě déle.

23.9.2017 vyvrcholily oslavy čtyřicetiletého působení naší školy. Děkujeme za účast. Bylo to moc fan setkání

ŘÍJEN

06. 10. 2017 FOR GASTRO veletrh

Každý rok se koná tento oblíbený potravinářský veletrh, který je pro náš obor a naše studenty dobrou učebnicí, jak se vyvíjí tento resort.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 nabídl jako vždy zajímavý doprovodný program opět i v roce 2018 v podobě představení Gastronomie z pohledu 100letého výročí založení samostatného státu.

Představil zajímavosti a přednosti jednotlivých krajů v souvislosti s jejich typickými gastronomickými produkty, výrobci a dodavateli, vyhlášené a oblíbené restaurace a hotely v daném kraji, vyhlášené recepty a produkty krajů České republiky.

GASTROTURISTIKA je oblíbenou motivací pro cestování a Česká republika má jistě co nabídnout.

24.10.2017  až do poloviny listopadu navštívily naše třídy v rámci prevence sociálně – patologických jevů  Revolution train – protidrogový vlak. Vlak, který jezdí po městech českých a německých. Jako prevence je uvedena realistická prezentace příběhu mladých lidí (dle skutečné události).

LISTOPAD

02. 11. 2017 JARMARK ŘEMESEL

Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti, řemeslníky zaplnila své historické prostory více jak 20 řemeslnými workshopy. Festival řemesel byl určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

Letošní ročník navázal na loňský úspěšný ročník Řemesel živě. Podařilo se představit řemesla jako atraktivní obory pro vzdělávání absolventů základních škol, ale i maturantů škol středních se všeobecným zaměřením.

K vidění byli kováři, kadeřníci, truhláři, puškaři, autoelektrikáři, podlaháři, instalatéři, kuchaři, skláři.

2017 HELMANS CUP

V této soutěži naši studenti obsazují pravidelně první tři místa a tentokrát to bylo druhé místo ….

PROSINEC

02.12.2017  Ve středočeském Mratíně konal další ročník mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. I přes velkou konkurenci patnácti přihlášených družstev se Naše družstvo pod vedením paní mistrové Novákové a hotelu Diplomat umístilo na krásném druhém místě. Děkujeme za reprezentaci a gratulujeme

05. 12. 2017 Předvánoční program, sv. Mikuláš ve škole

Svátek sv. Mikuláše je u nás plný legrace, ale také dobrot, zábavy. Z třídní knihy se na chvíli stane malá kniha hříchů a opozdilci, pravidelní absentéři a neklidné postavy jsou podrobeny vysvětlování, s možností případné amnestie na neomluvené hodiny – dosud nevyužité možnosti ze strany žáků.

06. 11. 2017 LÁZEŇSKÝ POHÁREK KARLOVY VARY – Soutěž Lázeňský pohárek, kde se zúčastnili dva naši studenti Eliška Májová a Zdeněk Hour se konala v duchu přípravy pokrmů z řepy. Účastnili jsme se poprvé.

16.11. 2017 Exkurze Hotel Imperial Karlovy Vary a Becherovka

Hotely a výrobci alkoholu patří neodmyslitelně do našeho studijního portfolia. Návštěva jednoho z nejznámějších karlovarských hotelů a výrobce Becherovky dal našim studentům širší studijní obzory.

21. 11. 2017 Exkurze Letiště Václava Havla – předmětový záměr.

Cestovní ruch je jedním z našich odborných předmětů a na někdy letištích začínají naše cesty na dovolené a prázdniny.

06. 12. 2017 Soutěž KVALITA z EU

Naše škola vyhrála první místo v potravinářské soutěži Kvalita EU.

12. 12. 2017 Exkurze PLZEŇSKÝ PRAZDROJ

Kdo kdy slyšel o Plzni, představil si Škodovy závody těžkého strojírenství a nebo výborné pivo jednoho z našich nejznámějších pivovarů ve světě.

14. 12. 2017 Exkurze Pivovar U MEDVÍDKU

Pivo lze vyrábět i v mnohem menším měřítku, ale v neméně kvalitní úrovni. Nás těší, že i Praha má na své půdě pivovarů několik a tento pivovar byl cílem našich studentů.

15. 12. 2017 PROJEKTOVÝ TÝDEN – Moderní rybí pokrmy

20. 12. 2017 Vánoční trhy – exkurze

20. 12. 2017 Divadelní představení v AJ na Chodově

20. 12. 2017 Ukázka přípravy ryb na štědrovečerní stůl. Poučná a inspirující hodinka s mistrem řezníkem, kdy nám předvedl, jakým způsobem připravit na vánoční stůl ryby.

LEDEN

9.1. 2018  Další z ocenění pro nás: Kvalita z Evropy je soutěží, kterou zaštiťuje Potravinářská komora ČR. Náš recept na Třeboňské mátové kapří biftečky byl vybrán odbornou porotou a zvítětil. Cenou bylo 20.000.- Kč na vybavení školní kuchyně

10.1.  2018 Probíhá v naší škole den otevřených dveří.

25. 1. 2018  Maturitní ples studentů nástavbového studia.

ÚNOR

22.2.2018  Každoroční soutěžní bramborák – cmunda, která se opět odehrála na domově mládeže v Soup – Písnice.

BŘEZEN

6. 3. 2018  Obor Kuchař – číšník, si dnes losovali témata k závěrečným zkouškám. Pomalu se opět blížíme do cílové rovinky .

20. března 2018 byly předány odměnové poukázky našim nejlepším studentům s průměrem 1,2.

Studenti tříd oboru Kuchař a Kuchař – číšník zúčastnili v rámci studia odborné exkurze do pivovaru Svijany v okresu Turnov. Počasí bylo super, takže nechyběla ani krátká procházka po okolí.

DUBEN

KVĚTEN

ČERVEN