ŠKOLNÍ ROK 2017 / 2018

ZÁŘÍ

04. 9. 2017  Zahájení školního roku

Potěšilo nás, že jsme oproti minulému školnímu roku mohli přivítat mnohem více žáků devátých tříd i nově příchozích. Nám toto potvrzuje naši dobrou pověst v oboru a při příležitosti čtyřicátého výročí založení školy jsme si jisti, že budeme pokračovat i další čtyřicítku a ještě déle.

ŘÍJEN

06. 10. 2017 FOR GASTRO veletrh

Každý rok se koná tento oblíbený potravinářský veletrh, který je pro náš obor a naše studenty dobrou učebnicí, jak se vyvíjí tento resort.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 nabídl jako vždy zajímavý doprovodný program opět i v roce 2018 v podobě představení Gastronomie z pohledu 100letého výročí založení samostatného státu.

Představil zajímavosti a přednosti jednotlivých krajů v souvislosti s jejich typickými gastronomickými produkty, výrobci a dodavateli, vyhlášené a oblíbené restaurace a hotely v daném kraji, vyhlášené recepty a produkty krajů České republiky.

GASTROTURISTIKA je oblíbenou motivací pro cestování a Česká republika má jistě co nabídnout.

LISTOPAD

02. 11. 2017 JARMARK ŘEMESEL

Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti, řemeslníky zaplnila své historické prostory více jak 20 řemeslnými workshopy. Festival řemesel byl určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

Letošní ročník navázal na loňský úspěšný ročník Řemesel živě. Podařilo se představit řemesla jako atraktivní obory pro vzdělávání absolventů základních škol, ale i maturantů škol středních se všeobecným zaměřením.

K vidění byli kováři, kadeřníci, truhláři, puškaři, autoelektrikáři, podlaháři, instalatéři, kuchaři, skláři.

Listopad 2017 REVOLUTION TRAIN

Vlakovým příběhem převyprávěný život náhodného mladíka, dívky, její cesty z normálního života do závislosti na drogách. V této pozoruhodné akci se vystřídali všichni naši studenti všech ročníků.

2017 HELMANS CUP

V této soutěži naši studenti obsazují pravidelně první tři místa a tentokrát to bylo druhé místo ….

PROSINEC

05. 12. 2017 Předvánoční program, sv. Mikuláš ve škole

Svátek sv. Mikuláše je u nás plný legrace, ale také dobrot, zábavy. Z třídní knihy se na chvíli stane malá kniha hříchů a opozdilci, pravidelní absentéři a neklidné postavy jsou podrobeny vysvětlování, s možností případné amnestie na neomluvené hodiny – dosud nevyužité možnosti ze strany žáků.

06. 11. 2017 LÁZEŇSKÝ POHÁREK KARLOVY VARY

16.11. 2017 Exkurze Hotel Imperial Karlovy Vary a Becherovka

Hotely a výrobci alkoholu patří neodmyslitelně do našeho studijního portfolia. Návštěva jednoho z nejznámějších karlovarských hotelů a výrobce Becherovky dal našim studentům širší studijní obzory.

21. 11. 2017 Exkurze Letiště Václava Havla – předmětový záměr.

Cestovní ruch je jedním z našich odborných předmětů a na někdy letištích začínají naše cesty na dovolené a prázdniny.

06. 12. 2017 Soutěž KVALITA z EU

Naše škola vyhrála první místo v potravinářské soutěži Kvalita EU.

12. 12. 2017 Exkurze PLZEŇSKÝ PRAZDROJ

Kdo kdy slyšel o Plzni, představil si těžké Škodovy závody těžkého strojírenství a nebo výborné pivo jednoho z našich nejznámějších pivovarů ve světě.

14. 12. 2017 Exkurze Pivovar U MEDVÍDKU

Pivo lze vyrábět i v mnohem menším měřítku, ale v neméně kvalitní úrovni. Nás těší, že i Praha má na své půdě pivovarů několik a tento pivovar byl cílem našich studentů.

15. 12. 2017 PROJEKTOVÝ TÝDEN – Moderní rybí pokrmy

20. 12. 2017 Vánoční trhy – exkurze

20. 12. 2017 Divadelní představení v AJ na Chodově

20. 12. 2017 Ukázka přípravy ryb na štědrovečerní stůl. Poučná a inspirující hodinka s mistrem řezníkem, kdy nám předvedl, jakým způsobem připravit na vánoční stůl ryby.